Jedi iz mladosti naših dedkov in babic

Četrtošolci smo v okviru projekta z našimi babicami in dedki raziskovali, katere jedi so bile v preteklosti pogosto na jedilniku, v današnjih dneh pa so le še včasih. Te jedi smo želeli tudi poskusiti, zato smo jih babicam in dedkom pomagali pripraviti. Neznansko smo uživali, saj so nastale res prave dobrote. Pripravljali smo ocvirkovo in riževo potico, koruzne in ajdove žgance, ajdove žgance s krompirjem, zaroštani močnik, kruhove makarone, krompir v oblicah, buhteljne, flancate, sadni biskvit  in praženo ječmenovo kavo. Za vas smo jih nekaj tudi zapisali.

  1. Ajdovi in koruzni žganci – Žan Luka Skerbiš, 4. b
  2. Ajdovi žganci – Benjamin Pavlič, 4. c
  3. Buhteljni z marmelado – Lovro Kralj, 4. b
  4. Koruzni žganci – Nejc Penca, 4. c
  5. Krhki flancati – Bor Čanželj, 4. c
  6. Krhki flancati – Jan Tomič, 4. a
  7. Krofi – Lovro Juršič, 4. a
  8. Krompir v oblicah – Tai Bartol, 4. a
  9. Krompirjeva zloženka – Nik Zagorc, 4. c
  10. Kruhovi makaroni – Žiga Vrtačič, 4. b
  11. Marmorni kolač – Jakob Virc, 4. a
  12. Ocvirkovka – Andraž Mlakar, 4. c
  13. Ocvirkovka – Nik Rešetič, 4. b
  14. Pražena ječmenova kava – Kiara Mikec, 4. b
  15. Ptički – Ema Selak, 4. c
  16. Riževka – Alex Nanger, 4. b
  17. Sadni kruh – Sara Gorišek, 4. a
  18. Usukan (zaroštan) močnik – Laura Žbogar, 4. b
  19. Zaroštan močnik – Tea Conta, 4. c
  20. Žganci iz ajdove moke s krompirjem – Žiga Colarič, 4. a

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja